Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Cinema. Descobriu el millor cinema espiritual a la Filmoteca.

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya té com a objectiu acostar al públic el millor cinema espiritual, donar a conèixer les tradicions religioses a través de la pantalla i afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

En l’edició del 2019 es presenta una programació de 24 pel·lícules i 76 projeccions amb cinefòrum en 45 sales repartides per 17 ciutats d’arreu de Catalunya.

A Barcelona les projeccions tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya, on la mostra seguirà el llibre de Paul Schrader El estilo trascendental en el cine: Ozu, Bresson, Dreyer.

Després de la retrospectiva sobre Dreyer de l’edició anterior, enguany es presenta el cicle “Un mestre: Yasujirō Ozu (Tòquio, 1903-1963)”. Segons Schrader, Ozu personificava en els seus films el budisme zen. Actualment, però, la crítica considera que la seva obra té altres influències, com ara la cultura popular japonesa o el cinema de Hollywood.

La mostra també atorgarà el segon Premi de Cinema Espiritual en un acte que tindrà lloc a la Sagrada Família. I també convoca el concurs La Paraula S’agrada, conduït per l’escriptor Màrius Serra, sobre enigmes lingüístics basats en el vocabulari de les religions.

Horaris


La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya és un esdeveniment cinematogràfic anual que posa en valor la presència de l´espiritualitat en la cultura audiovisual, fa visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribueix a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Enguany presentem un cartell de 24 pel·lícules i 76 projeccions amb cinefòrum en 45 sales repartides per 17 ciutats d'arreu de Catalunya.

Consulteu programació a la web de la Mostra.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Pl Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona