Tornar

Un moment de la funció.
El públic entra en el cau.

‘Dins el cau del Tabalet’

Farrés Brothers i Cia conviden el públic menut a entrar a la caseta que han instal·lat a L’Autèntica Teatre, un espai per a la imaginació.

Jordi Farrés, Pep Farrés i Jordi Palet, els Farrés Brothers i Cia, desenvolupen un teatre familiar irònic i gens ensucrat, un teatre de trastos, gestos, paraules, ninots i històries poc transitades que aborden temes potents des de punts de vista inusuals, de forma original i no moralitzant. La creació que porten ara a L’Autèntica Teatre, però, fa un pas més i col·loca el públic en el centre de l’acció: Dins el cau del Tabalet no només el farà riure i somiar amb la història del Tabalet, un conillet que viu dins un cau menut sota terra, sinó que el farà entrar a la seva llar. Literalment.

Tot comença el dia que la mare surt del cau per anar a comprar i li diu al Tabalet que no obri la porta a ningú mentre estigui sol. Ara bé, en Tabalet tindrà companyia, tot i que no traspassarà la porta del refugi: perquè anirà veient passar tot d’animals que, des de fora, voldran jugar amb ell. Esquirols, eriçons i altres criatures que, a l’espectacle, les nenes i els nens que compartiran el cau amb en Tabalet podran veure també gràcies al teatre d’ombres.

El cau del Tabalet és un conte escrit fa cent anys pel naturalista Ernest Thompson Seton, pioner del moviment scout, un relat que introdueix el públic petit en el món de la natura de manera evocadora i alegre i que Farrés Brothers i Cia ha convertit en tota una experiència sensorial. La seva proposta fa viure a grans i menuts la història des de dins, en una caseta feta amb paper maixé que compartiran amb el petit heroi de l’espectacle, en Tabalet. Tots plegats, públic i conill, aniran identificant la resta de personatges i s’embarcaran una aventura entranyable. Benvingudes i benvinguts a Dins el cau del Tabalet.

Data de publicació: Dijous, 06 Octubre 2022
  • Comparteix