Tornar

Les eines del doblatge.

Aprèn a doblar en català!

La Casa Orlandai recupera una activitat estrella de la tardor, un taller infantil de doblatge de pel·lícules i sèries de televisió.

Una de les especialitats interpretatives més complexes i, potser, més desconegudes, és el doblatge de pel·lícules i altres produccions audiovisuals, una tècnica i, també, un art, que ens permet escoltar en la nostra llengua diàlegs i reflexions que en la seva versió original es diuen en altres idiomes. Ara, la Casa Orlandai dona l’oportunitat a nenes i nens de conèixer el món del doblatge i aprendre a doblar fragments de pel·lícules de ficció i de dibuixos animats.

Per dur a terme aquesta activitat, l’equipament de Sarrià ha fitxat un dels actors més rellevants de l’especialitat en llengua catalana, Francesc Fenollosa i Ten, que va posar la veu del Geni Tortuga de Bola de Drac per a la televisió valenciana. Un professor expert i reconegut dins la professió que compartirà els seus coneixements i experiències amb els petits i petites alumnes de l’Orlandai.

Durant dues hores, Doblem en català – infantil els descobrirà en què consisteix una sessió de doblatge: la substitució del diàleg original dels audiovisuals per una nova gravació de la banda d’àudio és un procés de postproducció que, a les actrius i actors dobladors, els demana una gran especialització: no només han d’estudiar els guions escrits, sinó també els moviments i gestos dels intèrprets que doblaran, la inflexió de les seves veus o l’entonació de cada frase i diàleg. Aquestes són condicions imprescindibles per a l’èxit d’un doblatge, la màgia que fa que ens oblidem que els personatges que veiem a la pantalla no estan parlant amb la seva veu original.

Esteu preparades i preparats per emprendre una aventura apassionant? Doblem en català – infantil us espera a la Casa Orlandai.

Data de publicació: Dijous, 22 Setembre 2022
  • Comparteix