Tornar

Un moment de la funció.
Una escena del musical familiar.

‘Dora, la filla del sol’, un cant a la diversitat

La producció de Viu el Teatre explica la història de superació d’una nena mulata que pateix el rebuig d’un company pel color de la seva pell.

El canal de YouTube de Viu el Teatre continua incorporant enregistraments d’espectacles estrenats fa algun temps, però que no perden mai la seva vigència. Perquè avui, més que mai, convé revisar muntatges com Dora, la filla del sol, un cant a la diversitat. 

La Dora és una nena mulata que viu amb el seu avi Curro Yerbabuena en una habitació rellogada per la Vídua sense Cor, una dispesera que els humilia i espia contínuament. No és l’únic personatge que fa la vida impossible a la nena: també un company de classe, en Charli, es fica amb ella pel color de la pell. La petita Dora no entén perquè la seva pell és diferent, de manera que l’avi li explica la història del Volcà de les Bombolles, el lloc d’on procedeixen totes les persones, siguin de la raça que siguin. L’explicació no l’ajudarà a posar fi a l’assetjament d’en Charli, però l’aparició de Liang, la cuinera d’un restaurant xinès, acabarà sent fonamental perquè la Dora prengui el control de la seva vida i es guanyi l’amistat del nen. I és que la Liang li descobreix un carreró màgic que li donarà la clau per combatre els prejudicis dels altres.

Dora, la filla del sol porta la signatura de la guionista i escriptora Carmen Fernández Villalba. El text, guardonat amb el Premi SGAE de Teatre Infantil, és una faula sobre el respecte i l’acceptació de la diferència, valors que cal cultivar a la societat per fer-la més justa, diversa i igualitària. El muntatge que podeu veure en aquest enllaç es va estrenar al Festival de Peralada 2009 i, posteriorment, va fer temporada al Teatre Poliorama.

Data de publicació: Dijous, 25 Juny 2020
  • Comparteix