Tornar

'Sotabosc'.
'Univers'.

Dansa i experiències immersives per a la primera infància

El Festival elPetit porta a diferents espais de Barcelona una selecció de les millors propostes artístiques del moment per a públic de 0 a 5 anys.

Amb denominació d’origen nacional i internacional, elPetit és ja un referent indiscutible d’arts escèniques i visuals per a la primera infància. La seva programació reuneix propostes de qualitat, contemporànies i que apostin pel talent emergent, una selecció de la millor oferta artística en viu del moment. Experiències immersives en aforaments reduïts i amb llenguatges contemporanis: aquests són alguns dels nutrients del festival 2022, que com sempre reivindica la importància d'assaborir l’art en viu en els primers anys de vida.

A Barcelona, elPetit ens servirà un menú gourmet: la companyia catalana Inspira Teatre capbussarà les famílies amb nenes i nens de 0 a 5 anys en el Sotabosc, un espai per olorar, tastar, mirar i sentir la màgia del bosc viu (SAT! Sant Andreu Teatre, 19 de novembre, 16 i 18 h, 40 minuts). L’endemà, i també al teatre de Sant Andreu, una altra formació de casa, Engruna Teatre, farà viatjar els nadons (de 0 a 2 anys) a través del seu Univers, un cosmos evocador i immersiu que posa de manifest que fins i tot les coses més petites i suposadament insignificants poden canviar-ho tot de la manera més inesperada. Una vivència única i irrepetible (20 de novembre, 12 i 17 h, 40 minuts).

Les arts escèniques internacionals estaran representades, entre d’altres, per la finlandesa Portmanteau, que presentarà al Mercat de les Flors Piste, piste, piste (Punt, punt, punt) (26 i 27 de novembre, 12 i 17 h, 40 minuts), un espectacle que combina el circ contemporani, la dansa i les arts visuals en un viatge fascinant pel món de les formes i la creativitat, i que promet emocions i sensacions a nenes i nens de 2 a 5 anys.

elPetit organitza igualment tallers per a públic familiar: Inspira Teatre n’oferirà un per a menuts i menudes de 2 a 5 anys que porta per títol Som natura, i que fomenta l’escolta de la natura a través del so, el joc, la música i el moviment (L’Autèntica, 14 de novembre, 17.30 h, i Fabra i Coats. Fàbrica de Creació, 25 de novembre, 17.30 h; durada: 35 minuts). També les dones gestants poden participar en una activitat de dansa Hawaiana: l’artista francesa Anne-Laure Rouxel conduirà el taller Bressol prenatal a través de l'Hula (SAT! Sant Andreu Teatre, 21 de novembre, 17.30 h, 75 minuts), perquè a partir de l’Hula prenatal, la futura mare experimenti el plaer de ballar i descobreixi les suaus oscil·lacions de la seva pelvis bressolant el seu nadó.

Un any més, elPetit alimenta la curiositat, l’esperit crític, la creativitat, la comunicació i el joc del públic més petit… i no tan petit!

Data de publicació: Dilluns, 14 novembre 2022
  • Comparteix