Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

‘Entrar per fora’, viure l’art d’una altra manera

El MACBA sacseja les convencions i convida les nenes i els nens a relacionar-se amb el museu i les seves exposicions de manera activa.

Des de fa ja sis anys, el MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona desenvolupa un programa educatiu especialment adreçat a nenes i nens del seu entorn, que de la mà d’un o una artista experimenten altres maneres d’introduir-se en el món de la creació. Aquest és el propòsit d’Entrar per fora, una activitat dissenyada i conduïda per Marc Larré, creador plàstic i visual que dinamita les convencions associades a la visita a un museu.

Perquè, aquí, les i els participants no seguiran el ritual ordinari per anar al MACBA o a qualsevol altre centre expositiu: no hi haurà visites a les sales on es mostren les obres ni aniran llegint les explicacions sobre cada una d’elles. En Entrar per fora, tastaran l’art en una cuina, trobaran escultures, pintures o instal·lacions als passadissos, les rampes, els lavabos i els magatzems i aprendran tocant, jugant i experimentant, sense jutjar-ne els resultats.

Coordinat per l’educadora Yolanda Jolis, el programa en què s’emmarca Entrar per fora capgira la idea preconcebuda de museu i fuig del que és normal. Es tracta d’un espai permanent (d’octubre a maig) en què diferents artistes plantegen als infants de 9 a 12 anys les seves inquietuds i els conviden a assajar col·lectivament amb la imaginació i les ganes de trencar normes. Quina relació mantenen amb els museus? Què n’aprenen? Què se n’enduen per sempre? Quina relació tenen amb l’art? Són interrogants que troben resposta en activitats com Entrar per fora, una manera de connectar amb l’art activament, d’opinar i aportar informació valuosa per transformar els museus en espais accessibles per a tota la ciutadania.

Data de publicació: Dimecres, 16 novembre 2022
  • Comparteix