Tornar

Detall de 'L'estel matinal'.
Un moment de l'activitat.

Un viatge per les constel·lacions de Miró

‘L’estel matinal’ és el punt de partida d’una activitat familiar de la Fundació Joan Miró que utilitza la curiositat i el joc com a eines pedagògiques.

L’obra que la Fundació Joan Miró exhibeix a les seves sales ens parla de l’univers creatiu d’un dels artistes més admirats del món. I, casualment, els astres i altres cossos celestes, la matèria de l’univers, centren un conjunt de pintures que el mestre va començar a pintar just abans de l’esclat de la Segona Guerra Mundial: Miró sentia un profund desig de fugir i, segons va explicar, la nit i les estrelles van començar a tenir un paper decisiu en la seva creació.

Aquesta sèrie pictòrica, coneguda amb el nom de ‘Constel·lacions’, està integrada per una vintena de quadres, un dels quals és el punt de partida de l’activitat que ara us recomanem. Ens referim a L’estel matinal, un món de figures transparents sobre un espai indefinit, línies i plans de colors que s’entrecreuen d’una manera aparentment caòtica i, alhora, harmoniosa.

La proposta al voltant de L’estel matinal consta d’una visita dinamitzada, una aventura de descoberta i imaginació que convidarà els més menuts a experimentar amb elements naturals, sorrals per fer relleus i materials tèxtils. Un aprenentatge basat en la curiositat i el joc que els aproximarà als temes principals de l’obra de Joan Miró. Una confusió contínua entre l’element real i el component meravellós dels somnis.

Acompanyem la canalla en aquest viatge a través de l’univers de Miró. L’estel matinal ens guiarà a través dels signes i els colors.

Data de publicació: Dilluns, 16 maig 2022
  • Comparteix