Tornar

Un dels quadres de Magritte.

‘La fàbrica Magritte’, un taller creatiu

Coincidint amb l’exposició ‘La màquina Magritte’, CaixaForum Barcelona organitza una activitat per a petites i petits artistes.

Us agradaria provar la màquina Magritte? CaixaForum Barcelona ens ofereix una retrospectiva dedicada a l'artista surrealista belga, un dels noms claus d’aquest moviment, per a qui la realitat era una simple il·lusió; per això, la seva sorprenent obra, que es caracteritza per jugar amb la lògica visual, ens fa posar en dubte les nostres categories perceptives. La mostra ‘La Màquina Magritte’ aplega prop de seixanta-cinc pintures procedents de museus i col·leccions de diversos països, juntament amb una selecció de fotografies i de pel·lícules casolanes filmades pel mateix artista.

En paral·lel, i com a complement de la visita, les famílies podran participar en La fàbrica Magritte, un taller creatiu on disposaran d'un espai propi per crear imatges, inspirant-se en l'obra del pintor i fent servir els recursos artístics que trobaran en les obres de l'exposició. L’activitat convida les i els participants a explorar de manera lliure i molt personal l'univers oníric de René Magritte per, d'aquesta manera, descobrir i treballar les seves pròpies inclinacions creatives.

Les nenes i els nens, artistes per un dia, podran ser juganers i fantasiosos, excèntrics i provocadors, i tot plegat, aprenent les tècniques pictòriques que feia servir Magritte i altres que vulguin inventar! A La fàbrica Magritte, menuts i grans descobriran el vessant més lúdic i educatiu d’un creador genial.

Data de publicació: Dijous, 10 març 2022
  • Comparteix