Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

Fer un collage com qui fa una abraçada

Explorar la relació entre el cos i el paper: aquest és l’objectiu del nou taller familiar del MACBA.

Les abraçades, es poden imprimir? Aquesta pregunta, que probablement no ens havíem formulat mai, troba respostes en el taller familiar que podreu realitzar al MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona en dies puntuals de febrer, març i abril. De fet, el títol ens proporciona ja alguna pista sobre la manera de plasmar una forta abraçada sobre el paper: Fer un collage com qui fa una abraçada és una proposta d’una reconeguda artista del collage, Teresa Rubio Jiménez, i de la ballarina i comunicadora Iera Delp Arregui. L’habilitat i expertesa de la primera en la creació plàstica, i el domini del cos i del moviment de la segona, converteixen aquest tàndem en el millor per conduir una activitat que abraça (literalment) diferents disciplines i llenguatges artístics.

L’atri del museu i l’aula 0 seran els espais de realització del taller, que obre altres interrogants: les abraçades deixen empremta al nostre cos, a la nostra pell? Es pot abraçar un museu? La tècnica del collage, pot ser una manera de tocar-nos i entrellaçar-nos? Ho descobrirem amb l’ajuda de papers antics, cartells d’exposicions passades o de paper d’embalar, alguns dels materials que utilitzarem al llarg de la sessió. Materials que tindran un ús diferent del que sol ser habitual, i que tindran el mateix protagonisme que les danses i jocs que reproduiran els nostres afectes.

Teresa Rubio i Iera Delp són dues de les integrants de La Vostra, un col·lectiu que es mou entre la dansa, les arts gràfiques i la poesia per imaginar maneres vives de relacionar-nos amb les arts i amb l’entorn en general. Animem-nos a Fer un collage com qui fa una abraçada!

Data de publicació: Dilluns, 20 Febrer 2023
  • Comparteix