Tornar

Un moment de l'activitat.

Una festa en família al 1700

El Born Centre de Cultura i Memòria ens endinsa en les celebracions festives de la Barcelona del passat a través d’un joc de pistes.

Des que es va obrir a la ciutadania, el jaciment arqueològic d’El Born Centre de Cultura i Memòria s’ha convertit en una màquina del temps que ens permet traslladar-nos a la Barcelona del 1700 i conèixer de primera mà com eren els habitatges de les veïnes i els veïns, quina, la seva indumentària, o quines, les seves preferències a l’hora de cuinar. A través de la col·lecció permanent d’estris i objectes recuperats en les excavacions i, sobretot, d’un programa d’activitats orientades a submergir-nos en el nostre passat, hem descobert una ciutat alegre i cosmopolita, un far que atreia visitants d’arreu.

També les nenes i els nens poden participar en visites i tallers que, de manera divertida i creativa, els fan entrar en contacte amb la història. És el cas d’Una festa en família al 1700, una activitat que, per mitjà d’un joc de pistes i de la intervenció de personatges ben teatrals, convidarà les famílies del segle XXI a viure les festes com ho feien les barcelonines i els barcelonins del XVIII.

Descobriran, per exemple, que la festa ocupava més d’un centenar de dies del calendari; o, dit amb unes altres paraules, que un de cada tres dies era festiu! Com expliquen des d’El Born CCM, els carrers s’omplien de música i de dansa, de gent disfressada, desfilades i balls de màscares. Era una celebració comunitària constant que ha deixat la seva empremta en les restes recuperades al Born.

Participem en Una festa en família al 1700!

Data de publicació: Dijous, 11 maig 2023
  • Comparteix