Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.
'Migrare'.
'Laika'.

El Petit Romea està de festa!

La programació familiar del teatre del carrer Hospital donarà el tret de sortida amb una gran celebració al cor del Raval.

Tot està a punt perquè el Petit Romea enceti una nova temporada amb l’objectiu, com sempre, d’apropar els diversos llenguatges escènics als infants amb propostes per descobrir, aprendre i emocionar-se. I per celebrar-ho, res millor que organitzar una gran festa amb espectacles, jocs i activitats per a tota la família. Un matí en què la màgia del teatre prendrà l’escenari del Romea, però també la veïna plaça de la Gardunya, un espai a l’aire lliure que reforça la filosofia del Petit Romea, una programació oberta i per al gaudi de tothom.

En aquest escenari exterior, de fet, coneixerem una història commovedora sobre la lluita d’unes dones fortes, valentes i, sobretot, resilients. Elles són les protagonistes de Migrare, una meravella de la companyia Maduixa que ha merescut el Premi Moritz a la millor estrena de FiraTàrrega 2021 i el Feten al millor espectacle Nits 2022. Pura poesia escènica, a mig camí de la dansa i el circ, amb l’ús de xanques com a element clau per explicar aquest relat sobre migració i la cerca d’un lloc d’acollida.

Pel que fa al Teatre Romea, rebrà un altre espectacle que ha recollit l’aplaudiment unànime del públic i de la crítica especialitzada des de la seva estrena. Parlem de Laika, de Xirriquiteula Teatre, Premi Max 2021 com a millor espectacle per a públic familiar, que ens trasllada al Moscou de la guerra freda i de la cursa espacial, quan la gosseta Laika va convertir-se en el primer ésser viu en orbitar al voltant del nostre planeta. Projeccions en directe, titelles i autòmats, ombres...  Xirriquiteula combina diferents tècniques teatrals per parlar de la immensitat de l’univers i de les injustícies de la Terra.

A més d’aquestes dues propostes extraordinàries, la festa del Petit Romea, a càrrec de Viu el Teatre, la plataforma de creació escènica per a la infància que impulsa aquesta programació, inclourà també activitats artístiques i lúdiques gratuïtes, un cop més, a la plaça de la Gardunya. Celebrem l’inici de temporada del Petit Romea!

Data de publicació: Dimarts, 22 novembre 2022
  • Comparteix