Tornar

'Contes a 2 m', al FLIC. Foto: Tristán Pérez Martín.
'Escolto i dibuixo'. Foto: Tristán Pérez Martín.

Una descàrrega d’energia literària i artística

El Museu del Disseny serà l’epicentre del FLIC familiar, propostes creatives i lúdiques per viure la literatura en família.

Els dies 20 i 21 de novembre, el Museu del Disseny de Barcelona rebrà el FLIC, el festival de literatura i arts infantil i juvenil que celebra ja la seva onzena edició. Un festival d’accions, experiències i creació literària que convida les famílies a gaudir dels llibres i de la creació tot apostant per la innovació en els diversos formats culturals. Formats com els Curtcircuits literaris, una opció per carregar bé les piles i apropar-se a la literatura amb energia i esperit lúdic.

Durant el cap de setmana familiar del FLIC, el Museu del Disseny acollirà dos grans Curtcircuits (el rosa i el groc) en els quals les i els participants trobaran reptes i propostes d’art, joc i literatura, veritables detonants d’aprenentatge i diversió. Al rosa, per exemple, els esperen els Contes a 2 m (petites peces xiuxiuejades... a dos metres de distància); els Paisatges humans, un exercici d’observació de dibuixos que originarà il·lustracions ben singulars, i Dins del bosc, un espai de ficció literària ple de sorpreses, troballes i paranys.

Quant al Curtcircuit groc, hi haurà Relats creuats, una proposta per experimentar el kamishibai  (una manera tradicional de narració japonesa) o el teatre d’ombres, o Nosaltres volem ser, un joc que transformarà les nenes i els nens en el seu personatge literari preferit. Són només dues de les activitats d’un programa que es tancarà amb un espectacle de petit format (Curtcircuit rosa) o amb una sessió de curtmetratges (Curtcircuit groc). En qualsevol cas, la cloenda serà tan màgica i estimulant com les activitats que l’hauran precedit. Cada família viurà una experiència única, i a més compartirà protagonisme amb els llibres seleccionats sota el segell FLIC Recomana a propòsit de l’eix que vertebra l’edició: la ficció.

Organitzat per Tantàgora Serveis Culturals, el FLIC és ja un festival de referència en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil internacional. No hi falteu!

 

Data de publicació: Dimecres, 10 novembre 2021
  • Comparteix