Tornar

Una focaccia.

Focaccia i pa Naan en família

La cuina és un espai de cultura, descoberta i col·laboració en una activitat ben suculenta que podreu realitzar al Centre Cívic Sant Martí.

Heu sentit mai a parlar de la focaccia? I del pa Naan? Són dues varietats de pa procedents d’Itàlia i de l’Índia, respectivament; per aprendre a cuinar-les i, sobretot, a assaborir-les, però, no caldrà que marxeu tan lluny. N’hi haurà prou que entreu al web del Centre Cívic Sant Martí i us inscriviu a un taller familiar que reforça la idea que la cuina és una bona via per conèixer la cultura d’un país.

A Focaccia i pa Naan en família aprendrem a fer aquestes delicatessen sota el guiatge de Carmeta Comas Vidal, ànima d’Escola de Cuinetes. La Carmeta va aprendre a fer plats ben saborosos de petita, quan ajudava la seva àvia amb el dinar o el sopar. La cuina sempre l’ha fascinat, i des de fa més de deu anys, s’ha convertit en la seva professió: des que va obrir la seva pròpia escola de cuina al barri de Sant Martí de Provençals, ha fet créixer el seu llibre de receptes amb especialitats d’arreu, que ha volgut compartir a través de les classes i dels tallers que porta als centres cívics.

La cuinera no només té bona mà amb els ingredients i les coccions, sinó també amb les i els aprenents que volen fer cuinetes al seu costat. També amb els més menuts, als quals s’adreça l’activitat que aquí us presentem: de manera pràctica, creativa i senzilla, gairebé sense adonar-se, les nenes i els nens elaboraran els pans d’aquest taller. La focaccia, d’origen italià, és un dels pans plans més apreciats, per la simplicitat de la seva preparació i per la versatilitat a l’hora d’afegir-hi ingredients –com passaria amb la massa de pizza. Quant al Naan, és també molt fàcil de fer i pot acompanyar qualsevol plat. A més, no cal coure’l al forn, amb una paella és més que suficient.

Focaccia i pa Naan en família convida a aprendre la cultura gastronòmica d’altres països alhora que promou el treball en equip. Bon appétit!

Data de publicació: Dijous, 19 Gener 2023
  • Comparteix