Tornar

Un moment de la funció.

Una faula sobre l’empatia i l’amistat

Arriba al SAT! ‘Galetes de formatge’, una tendra mirada cap a la soledat i la vellesa a càrrec de Txo Titelles.

Sovint, el teatre de titelles té un component fantàstic, imaginatiu, difícil (si no impossible) d’assolir en un que compti amb intèrprets de carn i ossos. Viatges a paradisos imaginaris, jocs amb el Sol, la Lluna i les estrelles... Com demostra, però, el que arriba aquests dies al SAT! Sant Andreu Teatre, els titelles també poden tenir els peus a terra i explicar-nos històries quotidianes, històries de persones ordinàries que viuen situacions ordinàries. Galetes de formatge és un d’aquests muntatges, una mirada tendra i dolça cap a la vellesa i la soledat.

El protagonista de l’espectacle és el vell Ignasi, un home que viu tot sol. La seva és una vida rutinària, sense agitacions: cada dia fa les mateixes coses pel mateix ordre, tot i que l’Ignasi se les pren com una mena d’entrenament per mantenir-se actiu i eixerit. I, de tots aquests actes diaris, n’hi ha un que l’activa especialment: el berenar, una tassa de te acompanyada per unes delicioses galetes de formatge. Cada tarda espera amb delit el moment de seure i assaborir, un per un, aquests bescuits exquisits, tot un plaer. Ara bé, un dia, la plàcida rutina s'altera: quan l’Ignasi obre la capsa de galetes... se la troba buida! Qui se les ha cruspit? El forat que hi ha al fons de la capsa té la resposta a l’enigma.  

Galetes de formatge és una creació de Txo Teatre de Titelles, una companyia que dona a conèixer de manera amena i original el món dels titelles. La singularitat d’aquesta és que l’Ignasi, el vell solitari que acabarà fent-se amic d’un petit rosegador, és un titella de mida humana que ens recordarà els grans de la nostra família. Sense dir una sola paraula, aquest personatge ens parlarà d’empatia i amistat. Tastem aquestes Galetes de formatge.

Data de publicació: Dimarts, 27 Setembre 2022
  • Comparteix