Tornar

Una exposició interactiva.
Alguns personatges de conte.

‘Hi havia una vegada… Ciència i contes’

L’estiu al Museu de Ciències Naturals estarà dedicat a descobrir els principis científics que s’amaguen en els relats més populars de la literatura infantil.

Coure un ou, pedalar una bicicleta, menjar xocolata per recuperar energia... En el nostre dia a dia, realitzem un munt d’accions basades en lleis de la física o de la dinàmica, sense que siguem conscients que fem ciència. De la mateixa manera, molts contes infantils exploren fenòmens i conceptes científics, com ens descobreix el  Museu de Ciències Naturals de Barcelona: Hansel i Gretel, la Caputxeta o la Ventafocs són alguns dels personatges de la literatura per a nenes i nens que salten de les pàgines dels llibres a les vitrines del museu per fer-nos veure que la ciència els ha ajudat a resoldre els seus problemes.

Les seves històries, com les d’altres petits herois i heroïnes literaris, s’exposen a Hi havia una vegada... Ciència i contes, una mostra que prova que la ciència és a tot arreu: en un mirall encantat o al taller de fusteria d’en Geppetto, el pare de Pinotxo, a la casa de xocolata de la bruixa del bosc o a la carrossa de la Ventafocs. A partir de deu relats clàssics i plens de màgia, l’exposició examina els elements socials i naturals que hi apareixen, i que connecten amb la física, la química, les matemàtiques, la biologia i la geologia, per relacionar-los amb la nostra realitat.

Hi havia una vegada... Ciències i contes s’estructura en multitud de mòduls interactius, al voltant d’un bosc ple de sorpreses... i de contes. No deixeu passar aquesta oportunitat de conèixer els secrets del cacau en una fàbrica de xocolata o de construir la casa dels tres porquets, resistent a qualsevol ventada. Aquest estiu, al Museu de Ciències Naturals sentireu dir: Hi havia una vegada...

 

Data de publicació: Dimarts, 19 juliol 2022
  • Comparteix