Tornar

Un moment de l'activitat.
Imatge promocional de l’activitat.

‘Escape room’ al Museu d’Arqueologia

Coincidint amb l’exposició ‘Naufragis. Història submergida’, l’equipament de Montjuïc ens anima formar part de l’aventura a través d’un joc.

Hi ha moltes maneres d’explorar les sales i continguts d’una exposició. El Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb seu a Montjuïc, n’ha ideat una especialment adreçada a famílies amb esperit aventurer, que vulguin afegir emoció a la visita a la mostra ‘Naufragis. Història submergida’, programada a l’espai fins al 30 de juliol.

A l’estil dels populars escape room, El Sant Grial dels naufragis és una experiència singular: per prendre-hi part caldrà que les i els participants portin un telèfon mòbil, auriculars i, sobretot, ganes de capbussar-se en les profunditats del mar. Un joc comandat per Mark Guide, un detectiu privat i historiador de monuments que ha rebut una notícia alarmant: uns lladres en cerca de tresors han trobat el més gran de la història en les restes d’un vaixell naufragat, i el volen vendre en el mercat negre. A fi d’evitar que se surtin amb la seva, l’investigador demanarà ajuda a petits i grans, que a partir d’aquest moment hauran de resoldre enigmes i superar proves per rescatar el tresor de mans dels criminals.

Com passa a qualsevol escape room, les famílies que acompanyin Mark Guide hauran de treballar contrarellotge, tot un repte! Sobretot, perquè les pistes que els ajudaran a recuperar el tresor es troben amagades a les sales del MAC, entre les més de dues-centes peces que conformen l’exposició ‘Naufragis’. D’aquesta manera, alhora que jugaran, descobriran les històries submergides en el fons marí, i que aporten valuosa informació sobre les rutes marítimes i la vida a l’alta mar en el passat.  

L’activitat El Sant Grial dels naufragis està inclosa en el preu de l’entrada del MAC, però requereix inscripció prèvia. No deixem passar aquesta ocasió de viure les emocions dels vells navegants que s’enfrontaven a tempestes i pirates enmig l’oceà.

Data de publicació: Dimecres, 24 maig 2023
  • Comparteix