Organització

L'Institut de Cultura de Barcelona s'organitza a partir d'una Junta de Govern. En aquesta instància superior hi són representats tots els grups polítics que formen part del Consistori de la ciutat, tres persones de destacada trajectòria professional en el món de la cultura, i representants sindicals. Aquest organisme aprova els plans d'actuació anuals, i fa un seguiment de les actuacions que duu a terme l'Institut. El funcionament diari de l'Institut està regit per un Comitè de Direcció, presidit pel regidor de Cultura i en el qual estan presents el director-gerent de l'Institut i els màxims responsables de les direccions en què s'estructura l'Institut.

Notícies

Sector cultural de Barcelona

El Govern municipal també instarà al Govern de l’Estat i a la Generalitat a implementar diferents propostes, com la reducció al 0% de l’IVA cultural fins a finals d’any.

Covid-19

Davant de la situació generada per la COVID-19, el Govern municipal ha anunciat un conjunt de mesures, que s’han pres de manera coordinada amb el govern de l’Estat i amb la Generalitat de Catalunya, que seran vigents inicialment durant els propers 15 dies, des de dijous 12 de març fins al proper divendres 27 de març. 

MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura

Aquesta setmana s’han conegut els noms dels 24 creadors i creadores literaris seleccionats en la 4a edició de la convocatòria de les beques Montserrat Roig i en la 2a convocatòria de les beques Carme Montoriol, concedides per l’Institut de Cultura de Barcelona, dins el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura Unesco.

Enquesta Ciutadana 2020

L’enquesta mostra que la participació cultural a la ciutat es desenvolupa a través d’activitats molt variades i detecta evidències sobre desigualtats en el dret a participar en la vida cultural de la ciutat.