Tornar

Un moment de l'activitat.
Una activitat de lleure i aprenentatge.

Arriba la Jugatecambiental de tardor

El Jardí Botànic Històric enceta la vuitena edició d’un cicle d’activitats a l’aire lliure i dirigides per a públic familiar.

Divertir-se i explorar. Aquest és l’objectiu de la Jugatecambiental, un programa d’activitats de lleure i aprenentatge del Jardí Botànic Històric de Barcelona que aquesta tardor celebra la seva vuitena edició, i que convida el públic familiar a conèixer de prop el món de les plantes. Un matí engrescador en contacte amb la natura que té com a punt de trobada l’hort de la masia del Botànic, construïda amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 com a granja model de la vida rural i que, gairebé un segle més tard, disposa d’un verger per conrear varietats que el món modern ha anat desplaçant.

La Jugatecambiental de tardor es desenvoluparà fins al 4 de desembre: cada diumenge, aquest espai d’esbarjo i d’estudi oferirà les següents activitats per a nenes, nens i famílies: Fem unes maraques? (25 de setembre) és un taller creatiu amb llavors i altres elements del parc que els permetrà fabricar un parell de maraques, populars instruments originaris de les Antilles; Menys soroll i més somriures (2 d’octubre) ensenyarà bons hàbits per reduir la contaminació acústica, mentre que Aprofruita (9 d’octubre) és un joc educatiu que sensibilitza sobre un problema molt actual: el malbaratament dels aliments; Pintem amb clorofil·la (16 d’octubre) és, com suggereix el seu títol, una activitat artística i creativa en què s’utilitzaran materials naturals; i Construïm un aualé (23 d’octubre), la construcció d'un joc tradicional de l’est africà, del Camerun al Senegal, que es juga amb llavors.

L’últim diumenge d’octubre (dia 30) serà el torn del taller d’experimentació Entre llums i ombres, i el primer de novembre (dia 6), el d’Aigua va!, una proposta que ens farà reflexionar sobre la importància de l’aigua a les nostres vides. Les darreres activitats del cicle seran Els colors de la tardor (13 de novembre), Els eriçons del Jardí (20 de novembre), novament, Entre llums i ombres (27 de novembre) i Fem un molinet de vent?, una manera lúdica d’aprendre sobre energies renovables.

Jugatecambiental és diversió i és coneixement per a tota la família.

Data de publicació: Dimecres, 21 Setembre 2022
  • Comparteix