Tornar

Descobriu en família els secrets de l'antic hospital.
Un moment de la visita, pels túnels del recinte.

Llum, colors i natura al Recinte Modernista de Sant Pau

Una immersió en la història i curiositats d’aquest magnífic conjunt arquitectònic, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO fa gairebé vint-i-cinc anys.

Inaugurat l’any 1930, després de prop de tres dècades de treballs, l’actual Recinte Modernista de Sant Pau va convertir-se en un espai de referència per al tractament i cura de malalties que requerien l’ingrés dels i de les pacients. Una autèntica ciutat hospitalària, amb pavellons de sostres alts i sales lluminoses i ventilades, carrers enjardinats i altres elements orientats a ajudar a la recuperació de les persones ingressades: avançant-se als corrents que assenyalen els beneficis d’un entorn natural i agradable sobre la salut, Lluís Domènech i Montaner, el constructor de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau que avui és considerat una joia arquitectònica (la UNESCO el va declarar Patrimoni Mundial l’any 1997), va projectar un recinte de gran bellesa i singularitat.

Els recursos formals i ornamentals que va utilitzar Domènech i Montaner continuen sent objecte d’admiració i d’estudi per part d’experts d’arreu del món. I ara, gràcies a la visita guiada Llum, colors i natura, també les famílies descobriran els secrets de l’antic complex hospitalari. Els jardins, els túnels subterranis que connectaven els diferents pavellons per agilitzar el trasllat de pacients als quiròfans o a les sales de cures, les estances dels malalts, algunes de les quals semblaven estar vigilades pels animals que s’amagaven a les motllures dels sostres... Per mitjà de dinàmiques visuals i experimentals, grans i menuts aprendran a identificar les característiques del modernisme i coneixeran les meravelles del Recinte Modernista de Sant Pau.

Data de publicació: Dijous, 10 Juny 2021
  • Comparteix