Tornar

Un moment del taller.
Panoràmica del jaciment del Born.

Vols fer un menú històric... de concurs?

El Born Centre de Cultura i Memòria proposa una activitat per a tota la família que té a veure amb les receptes i els fogons d’altres èpoques.

Què es cuinava a la Barcelona del 1700? Quins ingredients es ficaven a la cassola en un dia ordinari? I per celebrar una festa assenyalada del calendari? El Born Centre de Cultura i Memòria conserva estris i documentació extensa que respon a aquestes preguntes i a qualsevol altra que tingui a veure amb l’alimentació de les famílies de la Barcelona de fa tres-cents anys o dels seus costums a taula. I per tal que les nenes i els nens del segle XXI coneguin una mica millor la cultura gastronòmica de la ciutat del passat, ha ideat una activitat que, en realitat, els plantejarà tot un repte.

Un menú que farà història és un joc per fer en família, un concurs que us convidarà a dissenyar un menú guanyador! Per començar, grans i petits fareu una aproximació als aliments que hi havia al rebost de les cases i tavernes barcelonines des de l’època medieval, quan encara no s’hi havia introduït productes procedents d’altres continents o no s’havia normalitzat el seu ús a la cuina. Perquè moltes de les fruites o de les espècies que avui dia podem trobar fàcilment als mercats, s’hi han anat incorporant de mica en mica, amb les aportacions de les persones d’altres punts del món que han establert la seva llar a la nostra ciutat.

I, després d’haver fet aquest recorregut, tan saborós, podreu reunir tota mena d’ingredients per crear un menú històric digne de premi. Perquè creareu Un menú que farà història!

Data de publicació: Dimarts, 12 Octubre 2021
  • Comparteix