Tornar

Cartell de l'activitat.
Un moment de l'espectacle.

‘Meravellós Mahler!’, un concert lluminós

El Palau de la Música ret homenatge a un gran compositor en un espectacle que adapta les seves simfonies i cançons a una orquestra de vuit músics.

Amb direcció musical de Pedro Pardo i escènica i coreogràfica de Francesc Abós, el concert familiar que el Palau de la Música Catalana programa el 5 de febrer és un tribut a Gustav Mahler, compositor, director d’orquestra i pianista, però també un joc perquè les nenes i els nens entrin en l’univers sonor del músic de manera amena i encoratjadora.

En el seu moment, Mahler va ser un geni innovador i, per aquest motiu, moltes vegades incomprès. Les seves simfonies, heterogènies –igual contenen apunts de melodies populars com marxes i fanfàrries militars– i monumentals, no van rebre l’aprovació de bona part dels seus coetanis, que se sentien més còmodes dins els límits de la tradició clàssica vienesa. A mitjan segle XX, per fi, la seva música es va revalorar i el compositor va ser més reconegut que el director d’orquestra –faceta en la qual també va innovar–; avui dia, el seu nom és tan rellevant com el de Schubert, Beethoven o Mozart.

Meravellós Mahler, el concert del Palau de la Música, té un subtítol prou explícit, ‘De la foscor a la llum’, en referència a la capacitat del músic per evocar en les seves partitures les emocions més profundes i diverses, del desconsol a l'alegria. La proposta, però, té com a objectiu que la família al complet contempli, escolti i es meravelli davant la bellesa de les seves cançons, com les dels cicles ‘El corn màgic dels infants’ o ‘El camarada errant’, o de temes tradicionals vienesos. Alguns moviments de la Simfonia n. 3, la n. 5 o la n. 6 formen part del repertori d’aquest espectacle, que festeja Mahler i l’acosta als més petits de casa.

Data de publicació: Dimecres, 25 Gener 2023
  • Comparteix