Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

Fabulació i un joc de pistes al CCCB

Les famílies tenen l’oportunitat de gaudir de l’exposició ‘Ciència fricció. Vida entre espècies companyes’ de manera lúdica i participativa.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona torna a encertar-la amb una exposició que convida la ciutadania a observar la multiplicitat de formes de vida que conviuen amb nosaltres i reflexionar sobre les maneres de relacionar-se amb elles. Una mostra que ens fa veure que la supremacia de l’espècie humana és un constructe social, és a dir, una invenció que ens permet interactuar amb el nostre entorn d’acord amb unes regles establertes per la societat que no tenen res a veure amb l’ordre natural.

‘Ciència fricció. Vida entre espècies companyes’ apel·la també les nenes i els nens, sovint més oberts a plantejar-se realitats alternatives, a través d’una de les activitats paral·leles relacionades amb la mostra. Per a elles i ells, el CCCB ofereix Mons de f(r)icció, un joc de pistes que els permetrà desxifrar el missatge encriptat que els hauran deixat un fong, un pop i un ratolí. Què volen dir-los aquestes criatures, tan allunyades i, alhora, tan connectades amb les societats humanes?

El col·lectiu artístic Laboratori de Pensament Lúdic ha dissenyat aquesta activitat que, com és habitual en el grup, té per objectiu promoure la investigació multidisciplinària a través del joc i de metodologies d’intel·ligència col·lectiva. Pel que fa a Re-crea Accions Culturals, s’encarrega d’acompanyar els i les participants a través d’aquesta experiència. Investigar, experimentar, jugar, crear, (re)plantejar-se preguntes... Aquestes són les credencials de l’entitat conductora de Mons de f(r)icció, una invitació a observar el món des d’una altra perspectiva.

Data de publicació: Dilluns, 23 Agost 2021
  • Comparteix