Tornar

Un moment del taller.
Els quaderns de l'activitat.

‘El Museu dibuixat’, participar de l’art

El Museu Nacional d’Art espera les famílies amb una proposta que convertirà grans i menuts en artistes com els que hi exposen la seva obra.

El dibuix és part de l'experiència humana, la manifestació de la necessitat innata de crear i comunicar. Per aquesta raó, el Museu Nacional d’Art de Catalunya posa a disposició de les famílies un material que les convidarà a comunicar, a transmetre les emocions que suggereix la contemplació d’una obra artística i, alhora, crear la seva pròpia. Aquesta és l’essència i el propòsit d’El Museu dibuixat, una activitat que promou l’observació, la reflexió i el gaudi de l’art i del mateix museu.

En què consisteix la proposta? Molt senzill. Al taulell d’entrada, les i els visitants poden demanar uns quaderns (‘Artistes al museu’, ‘Relleus dibuixats’ i ‘Sabates i petjades’) que els orientaran i els recomanaran camins per fer una ‘visita dibuixada’ mentre admiren les col·leccions exposades al museu. Els quaderns inclouen indicacions sobre obres i espais on podran passar una estona dibuixant, en un entorn tranquil i còmode. Ara bé, els relleus del Romànic o les escultures d’Art Modern només són el punt de partida d’aquesta exploració: la tria dels models o l’estil del traç són cosa dels artistes! Si, per exemple, l’opció és la del dibuix realista, és a dir, la representació fidel del model que vulgueu reproduir al paper, no dubteu a consultar el quadern ‘Artistes al Museu’: allà hi trobareu consells senzills però molt útils per dibuixar una escultura humana respectant les proporcions o el gest de l’original.  

Juntament amb aquestes guies, al taulell del museu us deixaran llapis, goma i un suport per dur a terme l’activitat còmodament. El Museu dibuixat us dona eines per gaudir de l’art activament.

Data de publicació: Dijous, 23 Juny 2022
  • Comparteix