Tornar

Un moment de la funció.
Un moment de l'espectacle.

L’OBC balla Ravel a L’Auditori

L’equipament de les Glòries ofereix un concert familiar que acostarà les nenes i els nens a l’univers dels contes a través de la música.

Cada una de les propostes familiars de L’Auditori està creada pensant en les necessitats i la sensibilitat dels infants, per tal que la seva primera experiència musical sigui única i especial. I en la que ofereix ara l’OBC. Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que té la seva seu en aquest equipament de les Glòries, l’obra del brillant compositor francès Maurice Ravel es combina amb la fantasia del seu compatriota, l’escriptor Charles Perrault, talent literari que va donar a conèixer contes populars com La Bella Dorment o La Ventafocs. L'OBC balla Ravel és una invitació a gaudir de la música com a porta d’entrada a un món de fades i ogres, de princeses i dracs, de bruixes i de prínceps.

L’OBC interpreta la versió simfònica de La meva mare, l'Oca: cinc quadrets d'infants, escrita originalment per a piano a quatre mans, organitzada en cinc moviments que reflecteixen l'ambient dels contes que els inspiren. Així, la ‘Pavana de la Bella adormida al bosc’ o ‘La dansa del jardí encantat’, composicions plenes de màgia i misteri, permeten a ballarins i ballarines expressar amb el cos i el moviment tot allò que evoca la partitura, la poesia de la infància. Antonio Ruz, director escènic i coreogràfic de l'espectacle, ha creat unes danses lliures, vives i emotives, delicades i acolorides, que mostren la faceta més íntima d’un compositor fascinat pels personatges dels contes. Un segle després de la seva estrena, La meva mare, l'Oca: cinc quadrets d'infants continua sent una joia musical; una obra entranyable que a L'OBC balla Ravel es revela com una experiència artística que, ben segur, despertarà l’interès del públic petit per la música i la dansa.

Data de publicació: Dilluns, 28 novembre 2022
  • Comparteix