Tornar

Objectes quotidians que poden ser art.
Escultures 'mironianes'.

Els objectes i personatges de la Fundació Miró

El centre que conserva i difon el llegat del genial pintor proposa una visita dinamitzada familiar a través de la seva escultura.

Introduir les famílies en els processos escultòrics de Miró. Aquest és l’objectiu de la visita dinamitzada que la Fundació Joan Miró ha organitzat per a diversos dies d’agost i l’11 de setembre, i que permetrà que les i els participants s’endinsin per l’univers creatiu del mestre i entenguin la seva mirada com a escultor. Una mirada que va evolucionar des de la seva etapa a París, als anys 20, en què va intentar crear escultures amb format pictòric, fins a les creacions monumentals que va esculpir a inicis dels 80, poc abans de la seva mort, i que es poden veure a Chicago o a Barcelona (la ‘Dona i ocell’ del Parc de Joan Miró), entre altres capitals. Un recorregut que va viure el seu moment més prolífic i definitori durant la dècada dels 60, en plena maduresa de l’artista, amb la transformació dels objectes trobats a la natura i l’ús de nous materials.

Enllaçant amb aquesta etapa, les famílies que prenguin part d’Objectes i personatges. Les escultures de Joan Miró rebran un objecte quotidià o un element natural que les acompanyarà per les sales de la col·lecció i de l’exposició temporal, un itinerari que permetrà que s'internin pel món de l’escultura mironiana. L’activitat, per descomptat, va més enllà de la descoberta i admiració d’aquestes peces úniques: petits i grans observaran els objectes que els acompanyen, conversaran al voltant de les seves formes i propietats, els combinaran i, finalment, els dibuixaran.

Tal com va fer Miró en el seu moment, les i els visitants del seu museu hauran transformat un estri o una matèria quotidians en una peça artística. Objectes i personatges. Les escultures de Joan Miró és un estímul per a la creativitat.

Data de publicació: Dilluns, 01 Agost 2022
  • Comparteix