Tornar

Una imatge de ‘La petita flauta màgica’.
Una imatge de ‘La Ventafocs’.
Una imatge de ‘El jove barber de Sevilla’.
Una imatge de ‘Pere i el Llop’.

Gaudiu de l’òpera familiar amb #ElLiceuaCasa

‘La petita flauta màgica’, ‘El jove barber de Sevilla’, ‘La Ventafocs’ i ‘Pere i el llop’ són els quatre espectacles per a infants que el coliseu de la Rambla ofereix a través del seu canal de Youtube.

El Gran Teatre del Liceu s’ha afegit al llistat d’equipaments culturals que obren virtualment les seves portes en aquests dies de confinament. Ho fa a través del programa #ElLiceuaCasa, una iniciativa que permet gaudir de grans òperes sense sortir de casa, i que inclou quatre muntatges per a públic familiar. Adaptacions que tenen present la qualitat en la interpretació musical, la riquesa visual de les escenografies i els interessos i capacitats dels infants.

És el cas de les tres propostes que signa Comediants, espectacles lluminosos i acolorits que introdueixen els més menuts en el món de l’òpera. La petita flauta màgica il·lustra les aventures de l’ocellaire Papageno i el príncep Tamino que va imaginar Mozart amb una escenografia llampant i un ritme enèrgic i viu. Les altres dues funcions familiars de la companyia que podeu veure al canal del Liceu són La Ventafocs i El jove barber de Sevilla, totes dues a partir de les partitures de Rossini.

La Ventafocs recull els moments musicals i plàstics més significatius de l’òpera original, com ara el moviment dels personatges i un vestuari imaginatiu i burlesc que els caricaturitza. Pel que fa a El jove barber de Sevilla, utilitza els mateixos ingredients –colors vius, personatges paròdics– per presentar les vicissituds d’un comte i la seva núvia abans de casar-se, que resoldran amb l’ajuda del barber Fígaro.

El conte simfònic Pere i el llop, de Serguei Prokófiev, tanca aquest primer lliurament d’òperes familiars del canal online del Liceu. Una rondalla popular que el gran mestre rus va fer pujar als escenaris.

A banda de l’oportunitat de veure els espectacles des de la vostra llar, #ElLiceuaCasa us ofereix també la possibilitat de consultar el material didàctic de cada peça perquè l’experiència sigui encara més enriquidora.

Data de publicació: Dimecres, 18 març 2020
  • Comparteix