Tornar

Un homenatge a l'astre rei.

CosmoCaixa ret homenatge a l’astre rei

‘O sole mio’ proposa tot d’activitats familiars que ens faran apreciar els beneficis del Sol des de diferents perspectives.

Objecte de veneració per part de totes les cultures i civilitzacions, el Sol ocupa el centre del sistema solar i és, amb diferència, la font d’energia més important per a la vida a la Terra. L’astre rei és també al centre d’un programa familiar de CosmoCaixa Barcelona que vol retre un tribut a la nostra estrella donant-la a conèixer a les nenes i els nens des de diferents òptiques i de manera participativa.

O sole mio és una Fira del Sol que inclou diferents activitats, des de l’observació de l’astre al joc. Per tal d’observar-lo, per exemple, s’utilitzarà un telescopi especial que ens permetrà veure la seva llum sense haver de mirar el sol directament... i, fins i tot, fer-li una foto amb el mòbil! Aprendrem igualment com es pot aprofitar l’energia del sol (tèrmica i fotovoltaica) o en què consisteix la cuina solar, una manera de fer el menjar de manera sostenible i no contaminant.

Pel que fa al mesurament del temps, construirem rellotges de sol i aprendrem a orientar-los amb una brúixola, mentre que l’apartat ‘Coneixent el Sol’ ens proposarà investigar la radiació solar ultraviolada i conèixer els materials que ens poden ajudar a protegir-nos-en. Per acabar, i com hem apuntat abans, el CosmoCaixa destinarà un racó de la fira als més menuts, perquè hi puguin divertir-se amb joguines solars.

El Sol tindrà un paper central, per una altra banda, en la realització o no d’aquestes activitats: l’oferta està subjecta a les condicions meteorològiques! O sole mio convocarà les famílies en aquest museu de ciència els diumenges de juliol, però la fira solar no s’acabarà aquí: de l’1 al 20 d’agost es podrà visitar de dilluns a divendres, i al setembre tornarà els diumenges (i dilluns 26 de setembre, dins la Mercè), sempre en horari matinal. Coneixeu el Sol a O sole mio!

Data de publicació: Dilluns, 27 Juny 2022
  • Comparteix