Tornar

Cartell de l'activitat.

‘Paisatges de l’oceà’

El Museu Marítim convida els més menuts de la família a imaginar com seria un fons marí lliure de residus i de contaminació.

L’exposició ‘Prestige: crònica d’una catàstrofe’, oberta al Museu Marítim de Barcelona fins al 18 de juny, il·lustra molt bé les conseqüències dels vessaments de petroli al mar: la mostra aborda el vintè aniversari d'aquell desastre des d’una perspectiva ecologista, valorant l’impacte de l’accident per al medi ambient i l’economia de les comunitats pesqueres, a fi de fer-nos veure la importància de la sostenibilitat, les energies renovables i unes pràctiques curoses amb la natura. 

Són arguments per a la reflexió i per al debat, raó per la qual el museu de Drassanes ha organitzat els darrers mesos activitats relacionades amb l’exhibició. Una de les últimes, de fet, s’adreçarà al públic familiar: Paisatges de l’oceà és una proposta recomanable per a nenes i nens a partir de 4 anys, consistent a conèixer i valorar la vida que hi ha al fons marí. Com? Imaginant aquests paisatges marins com a santuaris fràgils que cal conservar i protegir. Les i els participants hauran d’alliberar la seva creativitat per fer escultures d’animals marins i els seus hàbitats, per crear, de manera  col·lectiva, un mosaic representatiu de l’oceà que totes i tots voldríem, lliure de residus i contaminació.

Els oceans afecten la vida de l’ésser humà: proporcionen bona part de l’oxigen del planeta i regulen el seu clima; dels oceans obtenim aliments, medicines, recursos minerals i energètics... No és exagerat dir que sostenen la vida a la Terra, i és obligació nostra conservar la seva salut. Paisatges de l’oceà farà prendre consciència als més menuts de la importància de tenir-ne respecte i cura, i la necessitat que catàstrofes com la del Prestige no tornin a produir-se mai més.

Data de publicació: Dimecres, 31 maig 2023
  • Comparteix