Tornar

Maria Aurèlia és una nena inconformista i lluitadora.
La Maria Aurèlia, amb son pare i en Patufet.

‘La petita Capmany’ arriba al Petit Romea

Titelles, danses populars i rondalles per retre tribut a Maria Aurèlia Capmany, escriptora, pedagoga, política i activista cultural, un personatge polièdric i compromès.

La cultura catalana del segle XX va comptar amb dues personalitats, pare i filla, que van deixar-hi una profunda empremta. Ell, com a fundador d’iniciatives culturals que van marcar una època i estudiós de les tradicions populars del país; ella, com a dramaturga, escriptora, pedagoga, política i activista pels drets de la dona. I ara, gràcies a Tanaka Teatre i la Fundació La Roda, tots dos s’instal·len al Teatre Romea per explicar al públic familiar qui van ser Aureli i Maria Aurèlia Capmany i restituir, d’aquesta manera, la seva memòria.

La petita Capmany utilitza titelles, gegants i capgrossos, màscares, rondalles i danses populars per dibuixar el món dels Capmany. L’espectacle ens porta a la Barcelona republicana, quan la Maria Aurèlia és petita i no acaba d’entendre a què es dedica son pare, fundador de la revista En Patufet, impulsor d’entitats com l’Orfeó Català i folklorista de renom. La ciutat i el país viuen uns temps convulsos: aviat esclatarà la Guerra Civil Espanyola i la cultura catalana quedarà ferida de gravetat. Així, doncs, per evitar que tot allò que coneix desaparegui completament, la Maria Aurèlia entrarà en un univers poblat de personatges del folklore català que l’ajudaran a lluitar contra l’oblit i a enfortir els llaços afectius amb el seu pare. Durant aquest viatge a través de les tradicions populars, a més, la nena es descobrirà a ella mateixa, i prendrà consciència que serà una dona lluitadora i progressista, una de les impulsores del feminisme a casa nostra i una destacada activista cultural. 

La petita Capmany és una aventura fantàstica i emocionant per a tota la família. Un homenatge a l’escola, a la cultura popular i a la dona.

Data de publicació: Dimecres, 11 Desembre 2019
  • Comparteix