Tornar

'Grand Prix'.
'Ser o no ser... taronja'.
'El cérvol i la conilleta'.

Cinema d’animació per celebrar la diferència

Aquest mes, una colla de ‘Petits herois’ compartiran les seves aventures amb el públic familiar dins la programació del Barcelona Districte Cultural.

La nova temporada del Barcelona Districte Cultural ve carregada de propostes que visitaran els deu districtes de la ciutat. És el cas de la selecció de curtmetratges que us presentem aquí, i que una dotzena d’equipaments programaran aquest mateix mes. Petits herois és un enfilall de curts d’animació protagonitzats per personatges que faran front a diferents reptes vitals de manera creativa i enginyosa. Les seves històries són tendres i divertides, però, sobretot, inspiradores, pel fet que plantegen circumstàncies i situacions davant les quals, moltes vegades, no sabem com conduir-nos, o emocions que no sabem controlar.

A Por de volar, l’ocellet Dougal viu angoixat perquè no es veu amb cor d’alçar el vol quan arribi l’hivern i toqui migrar cap a terres més càlides. La por l’impedeix volar com la resta dels ocells, i en comptes d’enfrontar-s’hi s’estima més anar amunt i avall fent saltirons. Si la seva és una història de superació, la d’El cérvol i la conilleta és una prova que l’amistat pot vèncer qualsevol obstacle. Els seus protagonistes són uns animalons de paper que volen tenir tres dimensions: l’un ho aconseguirà, però l’altre no... Com s’ho faran per conviure, a partir d’ara?

Grand Prix advoca per la igualtat de gènere: tres amics es preparen per a una carrera de bicicletes en la qual vol participar una noia. Dos d’ells no volen deixar-la córrer, però el tercer buscarà la manera que pugui prendre-hi part.

La diferència és el leitmotiv dels dos darrers curts: A El cassó de l’Anatole, un nen decidit i afectuós no pot jugar com els altres perquè arrossega un cassó amb un cordill i això li complica la vida. No trigarà a adonar-se, però, que aquest fet el fa excepcional. Quant a Ser o no ser... taronja, és la història d’una petita taronja que surt de la seva caixa per anar a l’altre costat de la botiga i conèixer unes pinyes. Com reaccionaran aquestes fruites?

L’Auditori Sant Martí (9 de febrer, 17.15 h), el CC Vil·la Urània (10 de febrer, 17.30 h), el CC Urgell (dia 11, 17 h), el CC Teixonera (dia 12, 12 h), el CC Besòs (dia 14, 17.30 h), el CC Zona Nord (dia 15, 17.30 h), la Sala Maremar – CC Casa del Rellotge (dia 19, 12 h), el CC Trinitat Vella (dia 21, 18 h), el CC Casa Groga (dia 24, 17.30 h), el CC Joan Oliver 'Pere Quart' (dia 24, 18 h), el CC Matas i Ramis (dia 25, 11.30 h) i el CC Barceloneta (dia 25, 12 h) són els espais que oferiran sessions dinamitzades de Petits herois aquest mes de febrer, mentre que el CC La Sedeta i el CC Cotxeres Borrell ho faran al maig (dies 3 i 5, respectivament).

Cinema divertit i educatiu, pensat per fer volar la imaginació i transmetre valors positius. Això és el que ofereix Petits herois.

Data de publicació: Dilluns, 06 Febrer 2023
  • Comparteix