Tornar

Els intèrptrets de la peça.

‘Polsim d'or’, la proposta familiar de Barcelona Poesia

El festival poètic de la ciutat programa un petit espectacle de dansa i cançons de la companyia Crea Moviment.

Barcelona Poesia té sempre en compte el públic familiar a l’hora de confeccionar el programa de cada edició. Perquè, al cap i a la fi, la poesia es troba arreu, i tothom, tingui l’edat que tingui, pot sentir-la, gaudir-la i, fins i tot, produir-la. Tot sovint, amb una paraula, un gest o un dibuix gargotejat en un quadern estem fent poesia.

La proposta d’aquest any, a més, porta el segell de Marc Rosich en la dramatúrgia i direcció i la de la companyia Crea Moviment en la dansa (Cristina Martí) i les cançons (Toni Viñals). Són noms que garanteixen la qualitat de Polsim d’or: Rosich és un dramaturg imprescindible de l’escena catalana contemporània i Crea Moviment, una formació que pensa i crea espectacles com a generadors de vivències emocionals. El llenguatge corporal i el sonor són els materials que es combinen en unes creacions que exploren inquietuds artístiques i pedagògiques, com és el cas de Polsim d’or, un petit espectacle que ens descobrirà què cal per donar a llum un poema: un pessic de polsim d’or que l’espavilarà i el farà prendre forma en el paper!

Ara bé, d’on podem treure l’or per fer-ne el polsim? I d’on traiem el pessic que desperti els poemes que dormen al nostre interior? El muntatge que podrem veure al jardí de la Casa de la Misericòrdia potser tindrà la resposta a aquestes preguntes... O, qui sap, potser la tindran les nenes i els nens del públic. Perquè segur que més d’un, en despertar-se de bon matí, ha vist el polsim d’or volar cap a la finestra, disposat a omplir de poesia els carrers. Reserveu les vostres entrades i assegureu-vos un lloc a primera fila per gaudir de Polsim d’or.

Data de publicació: Dilluns, 12 Octubre 2020
  • Comparteix