Tornar

El pare, un dels personatges de la funció.
Imatge dels dos protagonistes de ‘Polzet’.

Zum-Zum Teatre porta ‘Polzet’ al Grec en Família

La Sala Pina Bausch del Mercat de les Flors rep una visió nova i estimulant del conte clàssic  de Perraut.

Des de sempre, els contes que han anat passant de generació en generació o, fins i tot, s’han escampat arreu del món –cada cultura els ha fet seus, incorporant-hi personatges o situacions pròpies– han servit tant per entretenir com per educar en uns valors o una moral determinada. Històries com les de la Caputxeta o la Ventafocs no eren en el seu origen relats infantils, sinó una manera d’instruir infants i joves sobre els perills de la vanitat, la desobediència i altres comportaments poc recomanables. Fins que autors com els germans Grimm o Charles Perrault van recollir totes aquestes històries i, sempre mantenint la moral final, les van suavitzar perquè els nens i les nenes les poguessin fruir.

Tres-cents anys després que ho fes Perrault, Zum-Zum Teatre fa la seva versió de Polzet, aquell conte d’un nen menut com un polze que ajudava als seus germans a burlar l’amenaça d’un ogre i, als pares, a sortir de la misèria. Aquest Polzet  que podreu veure al Mercat de les Flors dins la programació familiar del Grec, explica el conte a través de la relació d’un fill amb el seu pare; i és això, ens diu la companyia, el que connectarà amb les famílies, les commourà i sorprendrà.

En aquesta adaptació els elements són mínims, però hi trobareu tots els temes que bateguen al conte original, com ara el de l’abandonament. De fet, aquest és l’eix del Polzet de Zum-Zum Teatre, una proposta senzilla i divertida que no vol donar l’esquena a realitats molt actuals... Una pinzellada crítica que fa encara més gran la història d’aquest petit personatge.

Data de publicació: Dijous, 18 juliol 2019
  • Comparteix