Tornar

‘Rateta... i si escombres l’escaleta?’.

‘Rateta... i si escombres l’escaleta?’

La Trepa, la companyia titular del Jove Teatre Regina, posa música i cançons al popular conte.

El Jove Teatre Regina i la seva companyia titular, La Trepa, han volgut donar un aire actual i, sobretot, musical, a la història de la rateta que un dia, mentre escombrava l’escaleta, es trobava uns dinerets i es comprava un llacet per estar bonica i tenir molts pretendents. De fet, Rateta... i si escombres l’escaleta? combina la narració clàssica i una de nova i original, en què la Rateta se’ns presenta com un personatge mandrós que defuig de totes les obligacions. Res a veure amb la resta de joves ratolins de la granja on viu, que estudien i es preparen per al futur.

La vida continua sense sobresalts per a la Rateta fins que, un dia, arriba a la granja el Gat. Els rosegadors s’inquieten perquè no saben quines són les seves intencions; un d’ells, decideix explicar als altres el conte de ‘La Rateta que escombrava l’escaleta’ per advertir-los dels perills a què podrien exposar-se. Tothom l’escolta amb atenció... tothom, a excepció de la Rateta, que només pensa a fer com la protagonista del relat, agafar l’escombra, trobar-se un dineret i fer sospirar els seus enamorats... Què passarà quan la festegi el Gat?

Si la faula que inspira Rateta... i si escombres l’escaleta? alliçonava sobre les conseqüències de la vanitat, l’espectacle de La Trepa remarca el valor de l’esforç i de l’atenció per aconseguir identificar els ‘gats’ (és a dir, els perills) que ens poden importunar en el nostre dia a dia. La proposta és un musical fresc, optimista i esbojarrat que, per sobre de tot, vol fer passar una bona estona a les nenes i els nens. Aneu al Jove Teatre Regina i descobriu com acaba el conte!

Data de publicació: Dijous, 06 Gener 2022
  • Comparteix