Tornar

Il·lustració dels macarrons de cardenal.
Les natilles eren molt populars a la Barcelona de l’edat mitjana.
Els ingredients per a una recepta de l’època antiga.

Receptes de cuina amb història

Una activitat en línia que us descobrirà què menjaven els nostres avantpassats i us ensenyarà a cuinar un bon àpat amb els ingredients i els estris que utilitzaven.

Sabíeu que els grecs van ser els primers a portar el pebre a Europa, i que durant l’època antiga s’utilitzava com a conservant? Que les espècies procedents de l’Orient eren tan apreciades a l’edat mitjana que gairebé es consideraven un producte de luxe? El Museu d’Història de Catalunya us convida a explorar els sabors i la cuina del passat en una activitat ideal per fer en família i a casa. Perquè Receptes de cuina amb història no només us dona a conèixer què es menjava en altres èpoques i cultures, sinó que vol contribuir a enfortir valors com la importància d’una bona alimentació, la col·laboració en les tasques de la llar o l’estima pels productes de la terra. Com ens diuen al web del museu, a tall de presentació, tot cuinant els infants desenvolupen la seva autonomia i la capacitat de planificació i practiquen habilitats motores, matemàtiques i lectores en manipular els aliments, comptar i mesurar ingredients o seguir les instruccions de les receptes.

Receptes, val a dir, senzilles i saboroses, que tothom gaudirà cuinant i, sobretot, paladejant! Per exemple, la de panis cum lacte (pa amb llet) que tant agradava als romans, que van estendre l’ús del pebre per tots els territoris de l’imperi, o unes bones natilles tal com les preparaven a les llars de l’edat mitjana. Del llibre La cuynera catalana, publicat l’any 1835, el museu ha escollit la recepta dels macarrons de cardenal, tota una temptació que us farà sentir al setè cel, i a partir de l’experiència de les persones que van viure la Guerra Civil espanyola, quan els ous escassejaven, us proposen fer una truita de patates sense ou.

Descarregueu-vos les Receptes de cuina amb història i tasteu les especialitats de temps antics i recents. Bon profit!

 

Data de publicació: Dimecres, 22 juliol 2020
  • Comparteix