Rubén Antón ofereix una exposició de retrats vectorials que enalteix la memòria histórica d’artistes y referents trans.

Per a aquesta ocasió l’artista Rubén Antón ens presenta per primera vegada aquesta col·lecció única de retrats vectorials que enalteixen la memòria històrica d’artistes trans, de gran influència dins i fora de la nostra comunitat artística, i promou la lluita per una Llei integral trans més que necessària. Aquesta exposició celebra l’Alta tecnologia travestí i ret homenatge a la trajectòria artística de personatges com Dolly Van Doll, empresària i creadora dels espectacles de la Belle Époque de València i Barcelona. Bibi Andersen com a actriu i súper vedette de l’època daurada dels music-halls i cabarets. Elsa Ruiz com youtuber, humorista i monologuista. Carla Antonelli com la primera i única diputada trans espanyola de 2011 a 2021. Yani Forner com la primera dona trans a protagonitzar una pel·lícula al cinema espanyol. Nico Elsker com a actor de burlesque. Valeria Vegas com a periodista i escriptora. Coccinelle com vedette parisenc des dels anys 1950s fins als 1990s; a més és la primera persona trans que té un carrer amb el seu nom a Europa ‘La Promenade de Coccinelle’ a París, des de 2017. Amanda Lear com musa de Dalí des de l’escena artística dels 60s i 70s. Daniela Santiago com a actriu
i model internacional. Dana International com la primera i única dona trans que va guanyar el festival d’Eurovisió i Translocura com a cantant ravalera que en les seves lletres planta cara als rols de gènere, el consum de drogues i la heteronorma des de la dissidència.

A més, aquesta mostra inclou noves incorporacions a la col·lecció amb els retrats d’Eva Pérez dels Cobos, vedette que va protagonitzar la cinta ‘Vestida de azul’ en 1983, sent la primera pel·lícula documental que mostra la vida de 6 identitats trans. Candy Darling com actriu icònica al Nova York dels 70s, musa d’Andy Warhol, David Bowie o Lou Reed. Arca i Cacao que són la generació jove de la música alternativa. Didi Maquiaveli i Virgínia Cartier que per al meu so pura performance i excel·lència escènica. I l’artista plàstica Lorenza Böttner, que va fer de la seva vida i obra una crítica aguda contra la doble discriminació a la qual són sotmeses les persones trans i a més, funcionalment diverses, ja que pintava les seves obres amb els peus.

Data de publicació: Dimecres, 24 novembre 2021
  • Comparteix