L’exposició Georg Büchner a Catalunya. Documents d’una recepció, que presenta el CRAI Biblioteca de Lletres, homenatja un clàssic de la modernitat tot documentant la presència de la seva obra a Catalunya entre els anys 1963 i 2014.

Trobareu les obres en dos espais diferenciats: A l'entrada de la biblioteca una exposició bibliogràfica que aplega obres de l’autor en llengua original, traduccions al català i al castellà, estudis de referència, alguns documents sonors i partitures, així com una representació d’obres dels autors i autores guardonats amb el Georg-Büchner-Preis. A la Sala de Consulta (zona de taulell) trobareu la instal·lació gràfica amb un seguit de panells il·lustrats elaborats a partir de fotografies, cartells teatrals, programes i llibrets de mà, fragments de crítiques teatrals i musicals, que ofereixen una mostra significativa de quina ha estat la recepció d’aquest dramaturg al nostre país des dels anys 60 del segle XX. Per saber més sobre la gènesi de la mostra i informació sobre Büchner, la seva obra i la recepció a Catalunya consulteu el Blog de LLetres.

Com a cloenda de la mostra, el 25 i 26 de Març de 2020 se celebraran a la Sala de Professors de la Facultat de Filologia i Comunicació les jornades «Sóc tan jove, i el món és tan vell». Paraules per a Georg Büchner, dedicades a un seguit d’autors i autores que han estat distingits amb el Georg-Büchner-Preis, el premi més prestigiós de les lletres alemanyes.

La mostra es pot visitar fins al 27 de març de 2020.

Data de publicació: Dimarts, 11 Febrer 2020
  • Comparteix