Coincidint amb el centenari del naixement de Felícia Fuster, la Fundació Felícia Fuster mostra una selecció d'obres que repassen la seva represa de la pintura durant la dècada dels anys setanta.

És llavors quan es va iniciar en l'abstracció que la duria a trobar el seu singular llenguatge pictòric. Felícia Fuster reprèn la pintura en la dècada dels anys setanta explorant les bases d’una abstracció pictòrica de naturalesa expressionista que des de llavors aniria avançant, recorrent per l’Abstracció lírica fins a arribar al caràcter còsmic de la seva obra més compromesa, Plurivisions: Pintura en moviment.

La producció abstracta, que iniciava en aquests anys, s’inspirà en les pervivències de les avantguardes i en la condició subjectiva i experimental de l’artista. Mostra un llenguatge basat en el color i en un estil empastat i compacte, que s’aniria desmaterialitzant per reconfigurar-se, a la fi, dirigit a l’estudi de l’espai, però des de la recerca poètica i el contacte amb la cultura japonesa. L’obra posterior no es pot entendre sense aquest primer pas i la importància que té el mateix període de recuperació de la pintura en Fuster. La present mostra descobreix una selecció d’obres, la majoria inèdita en el context expositiu.

El conjunt està compost per 14 quadres distribuïts per la sala de la Fundació Felícia Fuster amb la intenció que el públic pugui endinsar-se en els diferents estudis sobre formes, colors i composicions pictòriques que va realitzar l’artista provant de trobar el seu particular llenguatge visual.

Data de publicació: Dimarts, 12 Octubre 2021
  • Comparteix