Tornar

11è Simposi Internacional de Música Coral

Barcelona, capital mundial de la veu humana

Durant vuit dies, les instal·lacions de la UPF, l’Auditori i l’ESMUC acolliran les extenses activitats de l'11è Simposi Internacional de Música Coral

La música coral és encara molt important en l’ecosistema sonor de la nostra societat. Són moltes les agrupacions, en pràcticament totes les ciutats del món, que es reuneixen per cantar conjuntament, a l’església o a locals públics, en espais privats o a l’aire lliure, només pel goig de sentir la magnificència de les harmonies celestials que durant segles, i fins i tot ara, s’han compost per als grans conjunts de veu. Molta gent té com a afició cantar i participa en una coral, poques experiències sonores són més aclaparadores que un cor funcionant a ple rendiment, i cada any es compon molta nova música que manté viva la tradició. Tot això, que està ben reflectit en la societat, també ha de tenir un vessant més acadèmic i institucional, i per aquest motiu des de fa una dècada se celebra anualment un Simposi Internacional de Música Coral, que aquest any té lloc a Barcelona, en instal·lacions de l’Auditori, l’ESMUC i el campus de la Ciutadella de la UPF, i que farà de Barcelona, durant vuit dies, la capital mundial de la música coral.

El simposi té un extensíssim programa d’activitats que ocupen totes les hores del dia –es comença cantant música coral al matí a l’Auditori en una sessió oberta i s’acaba amb un concert gran al vespre a la sala 1, o en altres recitals a espais com Santa Maria del Pi, el Conservatori del Liceu o Santa Maria de Gràcia–, i que està dividit entre conferències d’experts –compositors, musicòlegs, directors de coral–, classes magistrals, taules rodones i presentació de noves peces, projectes culturals o activitats destinades a mantenir fort el teixit de la música coral a diferents territoris. Estan convocats 15 compositors que estan treballant en actiu en nova música coral contemporània –entre els locals, grans talents com Bernat Vivancos o Xavier Pagès Corella–, i aquesta és una convocatòria oberta per a professionals i públic molt especialitzat.

El simposi requereix una inscripció personalitzada, i els concerts de cada vespre estan oberts al públic en general amb preu d’entrada individual. En aquest enllaç podràs consultar preus i fer reserves, i trobaràs més informació sobre la resta d’activitats a la pàgina oficial de l'11è Simposi Internacional de Música Coral.

Data de publicació: Dilluns, 17 juliol 2017
  • Comparteix