Tornar

Una imatge que combina les diferents formes geomètriques que apareixen en les creacions dels artistes serveixen per a anunciar la mostra

'255' o la tecnologia com a mitjà d'expressió, a l'Imagincafé

Diuen que la tecnologia no és més que un instrument però hi ha artistes que s'inspiren en les moltes possibilitats que ofereix per expressar la seva manera de veure el món. Veniu-ho a veure a l'exposició 255, a l'Imagincafé, fins al 30 d'agost.

Imagincafé és un espai de creació a la cantonada del carrer de Balmes amb Pelai. Inspirat per una institució bancària, ofereix espais d'exhibició, laboratoris de creació i espais de treball per a artistes emergents que sovint utilitzen les instal·lacions per presentar les seves obres.

Ara ho fan tres artistes argentins. Són Manolo Gamboa Naon (Manoloide, quan fa servir el seu nom artístic), Marcelo Armendáriz i Tomás Picasso. Tots tres han creat unes obres que es basen en les possibilitats expressives de la tecnologia, tot i les diferències estètiques entre ells.

Tots tenen formació tècnica. Tomás Picasso, per exemple, és un dissenyador gràfic i creatiu digital, i ha creat una instal·lació lumínica que se situa al centre de l'espai i que fa servir uns patrons animats. I Manolo Gamboa és un creatiu que fa servir el codi, és a dir, la programació informàtica, per a la seva feina habitual i, per extensió, també per produir les seves obres amb els seus companys d'aventura artística. Ho veureu en aquesta exposició on ha creat, amb Marcelo Armendáriz, unes peces que es basen en la programació, a partir d'un seguit de normes prèviament fixades. Deixen, però, un paper a l'atzar, un element que generarà mil combinacions que segur que us agradarà veure.

Si voleu veure el resultat de fer servir la tecnologia com a punt de partida per a la creació artística, veniu a veure la mostra 255 a l'Imagincafé però, abans, consulteu el web d'aquest espai.

Data de publicació: Divendres, 16 Agost 2019
  • Comparteix