Tornar

‘7 vaixells, 7 històries’

‘7 vaixells, 7 històries’, una exposició per explorar les diferents facetes del mar

De manera interactiva i amb molts exemples, el Museu Marítim explica com hem fet servir les embarcacions al llarg dels segles.

Tot i que els mars i oceans separen els diferents continents, els éssers humans hem sabut aprofitar el que ens ofereixen gràcies a la construcció de diferents tipus d’embarcacions. El Museu Marítim de Barcelona n’ha triat set i, amb aquestes, ha desenvolupat un relat perquè entenguem quina importància van tenir en la seva època. Ho fa a l’exposició "7 vaixells, 7 històries", on s’aborden qüestions universals com ara el descobriment del món, el mar com a espai de lleure, la vida a bord d'un transatlàntic, el mar com a escenari de conflictes, la càrrega i la seva manipulació, la pirateria i el cors, o el canvi tecnològic. Els set protagonistes seran la nau Santa Maria de la Victoria, un balandre del segle XX, el transatlàntic Royal Edward, el vaixell mixt City of Paris, el portacontenidors Pilar, un navili de vuitanta canons i el xabec de Santa Cristina. Els diferents personatges explicaran històries sobre aquests i el seu funcionament. Elles i ells seran una estibadora, un oficial d'un navili, una banyista barcelonina dels anys trenta del segle XX, un capità de vaixell de 1890, el fill d'un cartògraf de 1300, un cuiner d'un transatlàntic i una dona del segle XVII a la qual els pirates han segrestat els fills.

Aquesta exposició, que compta amb interactius que permeten experimentar amb l'olfacte, l'oïda i el tacte, i més de vuitanta objectes, estarà oberta al públic fins al 31 de desembre del 2022, al Museu Marítim de Barcelona.

L’entrada al museu té un preu de 10 euros. Trobareu tota la informació al web del centre.

Data de publicació: Divendres, 07 Juny 2019
  • Comparteix