Tornar

Una escena de l'obra Unes abraçades insuportablement llargues

Descens als inferns per fugir de la buidor

Unes abraçades insuportablement llargues és la nova proposta de La Perla 29, el primer text del dramaturg Ivan Viripàiev que es tradueix al català.

Fins al 29 de maig podreu veure Paula Malia, Alba Pujol, Martí Salvat Morin i Joan Solé Martí al Teatre Biblioteca de Catalunya interpretant Unes abraçades insuportablement llargues, obra escrita per l'actor, dramaturg, director i guionista rus Ivan Viripàiev. És la primera vegada que es tradueix un text al català d'aquest autor nascut a Irkutsk, Sibèria, l'any 1974, i també el primer cop que es porta una dramatúrgia seva a un escenari de Barcelona. La traducció és de Miquel Cabal Guarro. Es tracta d'un projecte de La Perla 29, que ha apostat per una història que defineix com a "faula fantàstica i descarnada" i que mostra quatre personatges que tenen entre 30 i 40 anys i una vida que senten buida. Els quatre són narradors de les seves angoixes existencials, en una acció que se situa a cavall entre Berlín i Nova York. Per canviar el rumb, els personatges inicien un viatge als inferns guiats per una veu misteriosa. Els trajectes dels quatre es creuaran i aprendran què vol dir estar vius.

Ferran Utzet, director del muntatge, descriu l'obra com a "frenètica" i considera que Viripàiev "escriu des d’un territori inèdit entre Txèkhov i Mouawad".  Explica que va descobrir Unes abraçades insuportablement llargues a França l'any 2016 i que en va quedar "meravellat". És "un viatge iniciàtic que té com a objectiu trobar-se a un mateix", en diu. A més dels quatre actors i actrius, l'obra té també la música en directe de Jordi Busquets Rovira, composta per ell. I també cal fer esment de la feina d'il·luminació que serveix per potenciar la fantasia de l'obra, una il·luminació que signa Guillem Gelabert.

Per a més informació i entrades, cliqueu a l'enllaç.

 

Data de publicació: Dijous, 05 maig 2022
  • Comparteix