Tornar

Accions per consolidar Barcelona com a ciutat internacional de ciència

Accions per consolidar Barcelona com a ciutat internacional de ciència

L’Ajuntament ha presentat un document amb 30 accions per impulsar la ciutat com a referent científic europeu i mundial.

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat al teixit científic de la ciutat les conclusions d’un procés de debat i reflexió que es va obrir a les Jornades Barcelona Ciutat de Ciència. La trobada, organitzada pel Departament de Ciència i Universitats, tenia l’objectiu de detectar nous reptes que permetin revertir els efectes negatius que la pandèmia de la covid-19 ha provocat en el model de projecció internacional de la ciutat. El document desplega l’eix del Pla Barcelona Ciència 2020-2023 dedicat a la projecció internacional i inclou 6 grans reptes i 30 vies d’accions a desenvolupar en els pròxims dos anys.

Els sis reptes atenyen a (1) l’entorn laboral i social idoni per a les persones investigadores, (2) la innovació científica i la transferència de coneixement, (3) els espais de coordinació entre els centres i universitats urbans i metropolitans, (4) la marca Barcelona Ciència, (5) la cultura científica i la participació ciutadana, (6) i les sinergies entre centres de recerca, universitats i l’Ajuntament de Barcelona.

Les jornades de debat i reflexió, que es van desenvolupar en tres trobades diferents, van aplegar 53 persones de 35 institucions de l’àmbit científic i acadèmic de la ciutat. Aquestes persones foren convocades a la trobada per compartir el document final, en el qual s’estableixen els compromisos col·lectius entre l’Ajuntament de Barcelona i aquest teixit científic barceloní i metropolità, per tal de seguir impulsant i consolidar el posicionament internacional de Barcelona com a ciutat de ciència. Un posicionament que a hores d’ara ja és conegut, ja que per exemple, l’índex de la revista Nature de ciutats científiques situa Barcelona com la primera ciutat espanyola en producció científica, i la quarta de la Unió Europea.

Més informació a Barcelona Ciència.

Data de publicació: Dijous, 13 maig 2021
  • Comparteix