Tornar

Imatge d'una actuació al festival Action!

La ciència es troba amb la poesia i la performance

El coneixement científic puja a escena en la tercera edició del Festival Action!

La productora cultural Con.Ciencia organitza del 3 al 5 de novembre l’Action! Festival, una proposta que posa en comú la cultura científica amb les arts escèniques i la poesia. El Casal Pou de la Figuera, al barri de Sant Pere, i la sala Hiroshima, al Poble Sec, acolliran els tres esdeveniments amb format d’espectacle del programa d’enguany.

A través de propostes innovadores i amb un marcat esperit transversal, Action! es presenta com un punt de trobada entre professionals de diferents disciplines, cultures i el gran públic. Des d’una mirada estètica i alhora científica, les propostes del festival promouen els valors de l’anomenada Recerca i Innovació Responsables (RRI, de les seves sigles en anglès), que compta amb la implicació i l’apoderament ciutadans, per donar respostes i solucions a les demandes de la societat.

En aquesta edició, la principal protagonista del vessant científic del festival és la recerca en camps del cervell com les emocions, la consciència o l’amor, temes que s’abordaran des de diferents formats i llenguatges al llarg del següent programa d’activitats:

Divendres, 3 de novembre. Casal Pou de la Figuera, de 18.30 a 21.00 h.
Poetry slam i eduació – “Et verso tota”. Combat poètic femení, xerrada i espectacle que compta amb la participació de cinc poetes sorpresa, els poetes i slammers Isa García, Dante Alarido i Adriana Bertran, amb presentació de Domenikus.

Dissabte, 4 de novembre. Casal Pou de la Figuera, de 19.00 a 22.00 h.
Dansa i neurociència – “Com es forma la consciència?”. Conversa d’especialistes amb el públic i living lab de moviment. L’esdeveniment compta amb la participació de Mercedes Boronat, coreògrafa, i Marta Portero, investigadora de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la moderació de Crisal Rodriguez, biòloga, performer i creadora del festival.

Diumenge, 5 de novembre. Sala Hiroshima, de 19.00 a 22.00 h.
Filosofia i neurociència – “Què és l’amor?”. Conferència-performance de cocreació amb el públic entorn a les fórmules de l’amor: el poliamor i la poligàmia. Comptarà amb les intervencions del filòsof Joan Guardiola i Crisal Rodríguez.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 24 Octubre 2017
  • Comparteix