Tornar

Biennal Ciutat i Ciència 2021

Un munt d’activitats en la segona Biennal Ciutat i Ciència

Ja es pot consultar al web el programa d’aquesta gran trobada de reflexió i divulgació del coneixement, que enguany inclou la Festa de la Ciència.

Del 8 al 13 de juny, Barcelona s’omple de ciència, divulgació i reflexió al voltant del coneixement amb què enfrontarem els reptes d’aquest segle. Durant aquelles dates, la segona edició de la Biennal Ciutat i Ciència, el gran esdeveniment organitzat des de l’Ajuntament de Barcelona, aproparà el coneixement científic a tothom i convidarà a la ciutadania a formar-ne part. Enguany, més d’un centenar d’activitats a càrrec de prop de 300 participants han estat programades per les comissàries, comissaris i diverses organitzacions. A elles se sumen les 30 propostes de la +Biennal, organitzades per altres entitats i organitzacions, i les 121 activitats de la Festa de la Ciència, que enguany se celebrarà el 13 de juny com a colofó de la Biennal. A més, totes les activitats s’adequaran a les mesures de prevenció de la covid-19 i requeriran inscripció prèvia a partir del 25 de maig, data en què es publicaran els formularis de registre.

Moltes de les activitats d’aquesta Biennal giren al voltant dels límits del planeta, de la societat i de la mateixa ciència, i plantegen les conseqüències que traspassar-los pot tenir en les persones, la humanitat i el medi ambient. Aquests límits s’exploraran a través de diferents temes transversals que seran presents en moltes de les activitats de la Biennal: la bioenginyeria, la medicina regenerativa, les qüestions que marquen les fronteres de la ciència, el sistema alimentari actual (en el marc de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible), l’ètica, la filosofia, les ciències socials, la política i les interaccions de l’art amb la ciència i la tecnologia.

Alguns dels noms nacionals i internacionals que ressonaran en aquesta edició són el filòsof Julian Savulescu, la física i divulgadora Sonia Fernández-Vidal, l’historiador i teòric de l’art Oliver Grau, la comissària Mónica Bello, l’escriptor i divulgador Pere Estupinyà, la biòloga Donna Haraway, la cuinera Carme Ruscalleda, l’immunòleg Josef Martin Penninger, l’astronauta Ellen S. Baker, el biòleg evolutiu Carles Lalueza-Fox o la biòloga molecular María Blasco. Però per la Biennal passaran moltíssimes persones més, totes elles amb idees i reflexions apassionants que convidaran a pensar la ciència des de totes les seves dimensions.

Això s’aconseguirà a través de l’enorme diversitat de formats i el gran nombre d’espais on tindran lloc els actes de la Biennal, repartits pels diferents districtes de la ciutat: debats, taules rodones, xerrades, projeccions de cinema a la fresca amb col·loqui, exposicions, converses i diàlegs. A aquestes se sumen les activitats i espectacles de La nit, el divendres 11 de juny, les quals exploren la interacció de la ciència amb l’art i la tecnologia, i la porten als seus límits amb formats com la música, la poesia, les arts visuals, l’il·lusionisme, els experiments, el live coding o presentacions tipus pecha kucha.

Per la seva part, la Festa de la Ciència, que enguany tindrà lloc a espais del front marítim de la Barceloneta, ens acosta la ciència més pràctica i experimental, amb tallers, demostracions, itineraris, microxerrades, visites guiades i espectacles per a infants, joves i adults. I encara més! Com en la primera edició, l’esdeveniment compta amb les propostes de la +Biennal, organitzades per entitats i equipaments de la ciutat que permeten ampliar l’abast, els llocs i els formats d’aquesta Biennal.

Sumeu-vos a la Biennal Ciutat i Ciència. Teniu un munt de motius per gaudir la ciència i fer-vos-la vostra!

Data de publicació: Dimecres, 19 maig 2021
  • Comparteix