Tornar

Els components de la banda retratats en un paisatge tropical amb les cares pintades

Així sona la Colòmbia del segle XXI

Dues formacions barcelonines exploren els sons més actuals d'arrel colombiana, però també l'art i la gastronomia del país.

Beat Pambelé i Sonido Manglar són les dues formacions barcelonines que posaran música a la cooperativa La Lleialtat Santsenca a una jornada dedicada a endinsar-se en la Colòmbia dels nostres dies, mitjançant un concert doble, una exposició i algunes propostes gastronòmiques. Cita el dissabte, 25 de març, a la tarda.

Serà una trobada a càrrec de la diàspora colombiana a Barcelona, que inclou tant artistes com els que protagonitzen una petita exposició que podreu veure al centre com un tast d'algunes especialitats gastronòmiques del país sud-americà.

Ara bé, el plat fort de la trobada és la música, que va a càrrec de dues formacions colombianes amb seu a la capital catalana. Una és Beat Pambelé, una banda dedicada al hip-hop, al dub (aquell gènere electrònic nascut del reggae) i al tropical-bass. Ells ens proposen un viatge sonor entre Barcelona i Bogotà, en el qual el downtempo té un toc del Carib.

Els Beat Pambelé faran sonar, segur, temes de Totem Tizita, un treball que pren com a títol un mot etíop, "tizita", que significa nostàlgia o enyorança, però que troba la inspiració en les muntanyes, les valls i les planes del pacífic i el Carib, aquelles que desperten els records dels i de les integrants del projecte, instal·lats a la capital catalana.

Amb ells, els Sonido Manglar (a la foto) una banda dedicada a la percussió afrocolombiana i els sons electrònics. Les arrels tropicals i el so sintètic conflueixen en una aposta sonora que us farà ballar sense parar amb sons de l'altra riba de l'Atlàntic passats pel filtre de la modernitat.

Si no us voleu perdre l'actuació dels Beat Pambelé i els Sonido Manglar, veniu a La Lleialtat Santsenca, però abans consulteu la informació sobre el concert al seu web.

Data de publicació: Dimecres, 22 març 2023
  • Comparteix