Tornar

Una de les pintures hiperrealistes (a l'esquerra) i una de les escultures en forma de feix de bitllets cremats (a la dreta) de l'artista Alejandro Monge

Alejandro Monge: destrucció i ironia com a materials per a la creació

La destrucció com a forma de creació? Pregunteu a l'artista Alejandro Monge o, millor encara, veniu a veure les seves obres a l'exposició Welcome to badlands, del 22 de setembre al 31 d'octubre a la 3 Punts Galeria.

Alejandro Monge és un artista aragonès nascut el 1988 i format a l'Escuela de artes de Zaragoza com a tècnic superior d'arts plàstiques i disseny, en l'especialitat d'escultura. De fet, en aquesta exposició veureu algunes de les seves pintures, a les quals ell aplica un realisme gairebé fotogràfic (a la imatge, a l'esquerra), però també un seguit d'escultures, realitzades en acer (a la imatge, a la dreta) o en materials com ara la resina o la fibra de vidre.

Qui vingui a veure les obres d'Alejandro Monge a aquesta galeria del carrer d'Enric Granados es trobarà amb unes imatges de grans espais com ara palaus i esglésies. Semblen fotografies però són pintures hiperrealistes que busquen enganyar la mirada i que es complementen amb unes llegendes sobreescrites en anglès que igual ens recorden que "la manca de resposta és una resposta" com ens donen la benvinguda a aquestes "badlands", terres ermes que l'artista retrata metafòricament en les seves imatges.

Entre les escultures d'acer, fibra de vidre i resina, unes quantes en les quals la imatge dels diners és de la màxima importància. De vegades és un feix o una pila de feixos de bitllets de banc recreats en acer com si estiguessin mig cremats, dins d'una bossa com si fossin un rescat o diners per evadir o bé ocults dins d'un os de peluix. Tot forma part d'una crítica de l'artista al pes dels diners i els elements materials en la nostra vida.

Les obres d'Alejandro Monge s'han vist ja a galeries i espais d'art de Barcelona, Madrid, Marbella, Londres, Miami o Los Angeles, bona prova del talent d'un artista que és urgent que conegueu. Ho podeu fer aquests dies a la 3 Punts Galeria, però abans de venir, consulteu al seu web tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dijous, 15 Octubre 2020
  • Comparteix