Tornar

Imatge de carxofes florides

Suma’t a l’alimentació sostenible

La Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona organitza una segona edició del seu cicle per adquirir hàbits alimentaris més responsables.

Les nostres preferències alimentàries marquen el futur del planeta. Optar per productes de temporada, d’origen proper, obtinguts amb pràctiques responsables i que no generen residus persistents contribueix significativament a reduir la nostra petjada ecològica. En un escenari d’emergència climàtica i de crisi ambiental, tot gest suma i per adoptar hàbits a favor del medi ambient, aquesta tardor la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona organitza el segon Cicle d’Alimentació Sostenible.

El cicle s’emmarca en el fet que aquest 2021 Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, però a més, se celebra com a prèvia del VII Fòrum Global del Pacte de Ciutats de Milà, que tindrà lloc a Barcelona del 19 al 21 d’octubre. Amb aquest pacte, més de 200 ciutats de tot el món ratifiquen el seu compromís per avançar cap a un model alimentari sostenible, accessible i saludable en un segle on més de la meitat de la població ha passat a viure a les ciutats, és a dir, en entorns urbans al marge d’allà on es produeixen els aliments. Per això, conèixer l’origen dels aliments, com es processen i quins són els impactes derivats de la cadena alimentària és imprescindible per escollir les opcions més respectuoses.

Les propostes del cicle donaran algunes claus per guanyar coneixement en aquesta línia. Fins a finals de novembre, nou equipaments ambientals de la ciutat organitzen rutes per horts urbans i per iniciatives de consum responsable als barris, espectacles familiars, debats i xerrades, tallers de compostatge, de receptes amb plantes silvestres o de tints ecològics, visites demostratives, tasts i degustacions, titelles, cinema... Un ampli ventall d’activitats per aprendre a menjar a favor de la salut del planeta així com de la pròpia salut.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 21 Setembre 2021
  • Comparteix