Tornar

Els dos personatges protagonistes es fan un petó

Amors prohibits en clau musical al Teatre Condal

L’espectacle Una llum tímida retrata la història d’amor de dues mestres en l’Espanya franquista.

De vegades no ens adonem de com ha canviat el món al nostre voltant, possiblement perquè no hem viscut situacions de repressió i de censura ni ningú ens ha prohibit estimar tal com volem. No era igual fa molt pocs anys, en l’Espanya que vivia sota el règim franquista. Ara, un muntatge teatral que s’ha vist durant tres temporades, però que encara aplega espectadors, explica al Teatre Condal, del 8 al 28 d’abril, cada dilluns una història d’amors prohibits.

És Una llum tímida, un text de la dramaturga Àfrica Alonso Bada  que dirigeix Marilia Samper i que porten a escena les actrius Júlia Jové (fent de Carmen) i Àfrica Alonso Bada (com a Isabel). Elles comparteixen escenari amb dues intèrprets musicals, la guitarrista Cèlia Varón i la violoncel·lista Marta Pons. Interpreten la música que han compost per aquesta peça l’Andrea Puig Doria i la mateixa Àfrica Alonso Bada. L’obra, guanyadora del Premi Teatre Barcelona al millor espectacle musical i nominada als premis Butaca com a Millor musical, Millor composició musical i Millor actriu revelació per Àfrica Alonso, va ser tot un èxit des del primer dia, d’aquí que s’hagi representat ja durant tres temporades i, ara, ens ofereixi una última oportunitat per veure-la. Ja s’han fet dues-centes funcions, però aquestes, diuen, són les últimes.

Si no us voleu perdre, per tant, una història que parla del món i els sentiments LGTBI+ i que és a la vegada, un exercici de memòria històrica que reivindica la memòria de totes les persones que van patir repressió a causa dels seus desitjos sexuals, haureu de deixar que us expliquin la història de dues mestres que es coneixen a València, en un petit poblet, durant els moments més durs de la dictadura.

La relació entre totes dues, apassionada i romàntica, serà objecte de crítica ferotge en la societat del seu temps, convertint en impossible un amor que és víctima dels prejudicis de la societat en general, però en especials dels pares, extremament conservadors, d’una de les dues mestres.

Si voleu que us expliquin una història d’amor que ret homenatge a les persones LGTBI+ que van patir el franquisme, no us perdeu Una llum tímida. Però abans de venir consulteu al web del Teatre Condal  tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dimecres, 03 Abril 2024
  • Comparteix