Tornar

El cantautor Andrés Suárez

Els viatges de vida d'Andrés Suárez, al Palau

El cantautor gallec presenta les cançons del seu nou àlbum, en el marc del Guitar BCN.

Tot just fets els 40 anys, però amb una llarga trajectòria en el món de la música —el seu primer disc, De ida, el va publicar el 2002—, el cantautor de Ferrol Andrés Suárez aterrarà al Palau de la Música dissabte 17 de juny per mostrar com sonen en directe les cançons del que és el seu nou treball discogràfic, titulat Viaje de vida y vuelta. El concert, que forma part de la programació del Guitar BCN, començarà a les 21 h.

Admirador d'artistes com Damien Rice, Pablo Milanés i Glen Hansard, Suárez explica que té una manera "artesanal" de fer música, i que una de les seves grans inspiracions és el mar. En solitari, ha publicat una dotzena d'àlbums (sumant d'estudi i directes), entre els quals Maneras de romper una ola (2007), Cuando vuelva la marea (2011) o Desde una ventana (2017). La tardor de 2012 anunciava una retirada temporal dels escenaris, però no per això va deixar de fer música; per exemple, l'any següent enregistrava una col·laboració amb el duet cubà Buena Fe i també aquell any sortia al mercat el seu disc en directe titulat Moraima. D'ençà que el 2015 publicava l'àlbum Mi pequeña historia, ha tret material nou pràcticament cada dos anys. 

Fins arribar a Viaje de vida y vuelta, amb temes que volen ser lluminosos i optimistes —s'explica que les cançons que va fer durant la pandèmia, molt més fosques, les va esborrar totes—, i amb una mirada alegre cap al futur. Hi ha també, però, moments per al record, cap a d'altres cantautors i especialment cap al desaparegut Luis Eduardo Aute.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Divendres, 09 Juny 2023
  • Comparteix