Tornar

Uns diables fan esclatar petards en un carrer de Ciutat vella

L'ànima de Barcelona, retratada

El fotògraf Giorgio Barbato retrata al Centre Cívic Convent de Sant Agustí una Barcelona que explica la seva essència a partir de la gent que hi viu.

Què és Barcelona, a més d'una acumulació d'edificis i monuments? Doncs la gent que hi viu, els carrers pels quals passeja, les places on juga o descansa... A partir d'aquests elements la retrata un fotògraf italià a l'exposició #BarcelonaFluida. La podreu veure al Convent de Sant Agustí fins al 29 de setembre.

Giorgio Barbato, autor de les imatges, és un fotògraf sicilià de naixement, però barceloní d'adopció. Ja fa molts anys que viu entre nosaltres i que desenvolupa projectes mitjançant els quals expressa les seves inquietuds, però retrata també l'essència de les zones urbanes que copsa amb la seva càmera.

Amb el nom de RivelAzioni, fa anys que Barbato dedica reportatges fotogràfics a diverses ciutats del món. Vol definir l'essència dels espais retratats, tant a partir d'elements urbans com, molt especialment, dels homes i les dones que els habiten.

Ho ha fet un cop més a Barcelona, on ha disparat un conjunt de fotografies en blanc i negre que, com en la que veieu a la imatge, retrata uns joves diables en un carrer de la Ciutat Vella. En altres imatges, se centra en la vida nocturna de la ciutat o mostra personatges del món de l'espectacle que van disfressats a guanyar-se la vida.

Les imatges de Barbato tenen fins i tot un aspecte terapèutic, en el sentit que l'artista ens planteja amb les fotografies que va copsar entre els anys 2022 i 2023, un viatge de coneixement i reflexió personal sobre la ciutat que l'ha acollit... I potser guarit. I El mateix artista es pregunta si una ciutat com la nostra pot ajudar-nos a guarir una ferida, a retrobar-nos a nosaltres mateixos o a gaudir de formes noves de llibertat personal.

Si voleu veure de quina manera Giorgio Barbato ens redescobreix Barcelona mitjançant la seva gent, els seus carrers i molts altres elements que conformen l’ànima de la ciutat, veniu al Centre Cívic Convent de Sant Agustí a veure #BarcelonaFluida, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dimarts, 19 Setembre 2023
  • Comparteix